Jasu Markkanen,
Jalo soturi,
Päivä Osakeyhtiö
Jasu Markkasen kirja Jalo soturi on selkeä ja käytännöllisesti kirjoitettu taisteluopas jokaiselle Kuningas Jeesuksen soturille. Lisäksi se on todella erinomaista materiaalia pienryhmän työskentelyyn.
Kirja punoo onnistuneesti yhteen teoriaa ja käytäntöä, kuultua Jumalan sanan julistusta ja arkista elämäämme. Kirjan eräänlaisena lähtökohtana on Efesolaiskirjeen 6. luvun jakeet 16-17.
Kirja haastaa lukijansa ja tekstin äärellä työskentelevän pienryhmän etsimään vastauksia tärkeisiin kysymyksiin: Millaista elämää Jumala on tarkoittanut Jeesuksen kalliisti lunastamat elämään? Miten elämässämme toteutuu Jeesuksen omilleen antama tehtävä? Mistä kristinuskossa on käytännössä kysymys? Miksi, milloin ja mihin tuota Efesolaiskirjeessä lueteltua varustusta arjen keskellä oikein tarvitaan?
Jasu Markkasen tekstissä on nuoruuden intoa. Sanottavansa hän perustelee hyvin käyttäen runsaasti viittauksia Raamattuun, mikä tekee kirjasta erinomaisen pienryhmämateriaalin. Kirjassa on myös laaja ja perusteellinen lähdeluettelo sekä jokaisen luvun lopussa tiivistelmän kaltainen kysymyssarja, joka haastaa lukijaa soveltamaan oppimaansa omassa elämässään.
Kirjassa Jalo soturi kaiken keskipisteenä on Kuningas Jeesus ja hänen omilleen antama tehtävä. Kaikki on valmiina. Pyhä Henki on valmiina varustamaan meidät taisteluun. On vain noustava ylös, uskaltauduttava liikkeelle ja asetettava tavoitteeksi jalon soturin elämä. Suosittelen kirjaa lämpimästi pienryhmämateriaaliksi sekä myös jokaiselle yksittäiselle Kuningas Jeesuksen soturille.
OHJELMAN MUUT KIRJAT:
Tiina Koskimies, Maarit Knuuttila,
Pappilan puutarhassa,
Kustannus Arkki
Joka kesä lehdet järjestävät kilpailuja, joissa etsitään kauneinta, kukoistavinta ja kukkaloistossaan ylivertaisinta puutarhaa.
Tohtisimmeko sanoa, että jokaisen rakkaudella hoidetun puutarhan esikuvana on Paratiisi. Sehän oli puutarhana täydellinen. Ainakin voisimme olettaa, että pappiloiden puutarhojen esikuvana on kautta aikojen ollut nimenomaan juuri Paratiisi.
Tiina Koskimiehen ja Maarit Knuuttilan kirja Pappilan puutarhassa kartoittaa pappiloiden puutarhojen historiaa luostaripuutarhojen kautta pappiloiden kukoistusvaiheeseen 1800-luvulle ja 1900-luvun alkuun. Varsinkin maaseudulla pappilat olivat hengenviljelyn lisäksi tärkeitä esikuvia ja tiedonjakajia myös muunlaisessa viljelyssä aina emännän yrttimaasta pitempiin viljelysarkoihin saakka. Pappiloiden kautta tieto ja uudet lajikkeet levisivät nopeasti kaiken kansan keskelle.
Kaikille viherpeukaloille ja multasormille Pappilan puutarhat tarjoaa historian ohessa kelpo annoksen tietoa vanhoista koristekasveista, marjoen ja vihannesten lajikkeista sekä viljelytavoista. Kirja sisältää myös reseptejä, katkelmia vanhoista kirjeistä ja viehättäviä vanhoja valokuvia.
Josh McDowell,
Enemmän kuin puuseppä,
Itätuuli-Kustannus
Onko Raamattu historiallisesti luotettava? Antavatko evankeliumit paikkansa pitävän kuvauksen Jeesuksesta ja hänen opetuksistaan? Onko Jeesus historiallinen henkilö? Nousiko hän todella kuolleista ja onko hän Jumalan Poika, Jumala. Onko Jeesus syntiin langenneen ihmiskunnan ainoa toivo?
Oikeustiedettä opiskellessaan Josh McDowell teki monen muun kriittisen opiskelijan lailla tuollaisia kysymyksiä. Hän päätyi pitämään kristinuskoa hölynpölynä ja Raamattua sepitettyjen tarinoiden kokoelmana. Lopulta sekään ei riittänyt, vaan hän halusi hankkia asiasta selkeät todisteet kumotakseen uskovien ystäviensä muunlaiset ja perättöminä pitämänsä käsitykset.
Josh McDowell käytti runsaasti aikaa tutkimalla alkuperäisiä tekstejä, kahlaamalla kirjastojen kokoelmia ja haastattelemalla oppineita. Valtavan urakan tulos oli jotain aivan muuta kuin mikä hänellä oli ollut tavoitteena. Mies vakuuttui evankeliumeiden luotettavuudesta ja Jeesuksen jumaluudesta.
Ohuessa ja juristin tarkkuudella kirjoitetussa kirjassa Enemmän kuin puuseppä hän kumoaa kristinuskoon kohdistuneita harhaluuloja ja väärin perustein tehtyjä syytöksiä. Teos on samaan aikaan vankasti asiallinen tietoteos ja elävästi kirjoitettu kertomus Josh McDowellin omasta kehityksestä tapakristitystä ateistiksi ja lopulta kristityksi. Kirja kannattaa lukea, sillä se antaa hyviä eväitä keskusteluihin, joissa uskoamme vastaan hyökätään monenlaisin perättömin väittein.