Pia Perkiö,
Tulla kohdatuksi ,
Katharos
Pia Perkiö,
Aavistus aamusta, enkeleistä
Katharos
Pia Perkiö vietti lapsuutensa ja nuoruutensa 19-vuotiaaksi asti Hämeenlinnassa Eira Kassimäkenä. Hän alkoi kirjoittaa 10-vuotiaana ja lausua runoja 12-vuotiaana. Jo silloin hänellä syntyi halu tulla kirjailijaksi. Hän valmistui 1967 seurakunnan työntekijäksi, nuoriso- ja sosiaalityöhön sekä diakoniksi. Työpaikkoina ovat olleet Kallion seurakunta ja Suomen Lähetysseura. Vuodesta 1977 Pia perkiö on ollut vapaa toimittaja ja kirjailija.
Pia Perkiö on tehnyt ohjelmia Yleisradioon ja kirjoittanut valtavan määrän runoja ja laulujen sanoituksia. Kirjojen teossa kumppanina on usein ollut valokuvaaja Jarmo Kulonen.
Pia Perkiön sanoittamat virret ”Kosketa minua Henki” (VK 125) ja ”Ylitse kaikkien rajojen” (VK 429) ovat tulleet tunnetuiksi ja suosituiksi. Kirjoja hän on julkaissut vuodesta 1978 lähtien puolen sataa.
”Olen arkinen kristitty. Ei minulla ole suuria hengellisiä elämyskokemuksia.”
Minua on puhutellut se, että Jeesuksen opetuslapsistakin vain kolme pääsi hänen kanssaan Kirkastusvuorelle. Muiden oli tyytyminen siihen, mitä he kertoivat kokemuksestaan,” Pia Perkiö kuvaa omaa uskoaan. ”Olen ajatellut, että Jumala on niin rikas, että hänellä on varaa antaa jokaiselle omanlaisensa välähdys itsestään,” hän jatkaa.
OHJELMAN MUUT KIRJAT
Gary A. Haugen,
Viattomina vietellyt,
Kuva ja Sana
Pehmeäkantinen kirja ”Viattomina vietellyt” on kovaa luettavaa. Kirja kertoo tämän päivän orjuudesta kaikessa karmeudessaan ja Garyn perustaman järjestön rohkeasta taistelusta sitä vastaan.
Maailmassamme elää tällä hetkellä 27 miljoonaa orjaa. Orjia on nykyään enemmän kuin mitä ennätettiin 400 vuotta kestäneen orjakaupan aikana laivata Afrikasta Amerikkaan. Ja he ovat orjia kirjaimellisesti, ilman mitään mahdollisuuksia päättää omasta elämästään ja tulevaisuudestaan.
”Viattomina vietellyt” järkyttävimmät luvut kertovat siitä, miten kaikkein viattomimpia ja avuttomimpia eli lapsia kaapataan ja pakotetaan kaupallisen prostituution ja seksiteollisuuden orjiksi. Kirja kertoo myös siitä henkilökohtaisesta uskosta ja jumalasuhteesta, joka antaa voiman ja rohkeuden taistella tällaista paatunutta, pimeää ja valtaviin mittoihin kasvanutta rikollisuutta vastaa.
Leena Lehtinen,
Toivon säteitä
Ilon hippuja
Lohdun versoja
Päivä
Nämä kolme pientä kirjaa ovat kuin koruja. Leena ja Kalevi Lehtisen piti kirjoittaa yhdessä kirjasarjan toivosta, ilosta ja lohdutuksesta. Kävi kuitenkin niin, ettei hanke mahtunut Kalevi Lehtisen kiireiseen aikatauluun, ja niin sarjan kirjoittaminen jäi Leena Lehtisen huoleksi.
Kokonaan Kalevi Lehtinen ei kuitenkaan sarjasta päässyt eroon. Hän on kirjoittanut kaikkiin kolmeen kirjaan erinomaisen ja kirjan teemaa käsittelevän esipuheen.
Kokonaisuus on tyylikäs, tasapainoinen ja värikäs. Kirjasarjan upeat kuvat on ottanut Onni Terävä. Kannessa oleva kolmikulmainen aukko, jonka läpi pilkottaa sisällä oleva kuva, viimeistelee ulkoasun.
Leena Lehtisen kirjoittamat lyhyet tekstit kertovat elämänkokemuksesta, luonnonrakkaudesta ja henkilökohtaisesta uskosta. Osa teksteistä rakentelee lukijalle siltoja lapsuuden muistoihin, toiset kurottavat kohti unelmia ja kolmannet etsivät yhteyttä ihmisen sisimpään. Samalla monet teksteistä kuljettavat lukijaa hienotunteisesti ja rakkaudellisesti Jeesuksen luo.
Marsha Marks,
101 ihmeellistä asiaa Jumalasta,
Karas-Sana
Oletko ollut joskus oikein korvia myöten rakastunut?
Jos joku olisi tuolloin pyytänyt sinua kuvaamaan rakkautesi kohdetta, niin millaisen listan olisit saanut aikaan hänen ominaisuuksistaan? Luulenpa että sanat olisivat suorastaan pulpunneet huuliltasi, kun olisit kuvaillut, miten suurenmoinen hän on
Amerikkalainen Marsha Marks on rakastunut Jumalaan. Näin voisi hyvin perustein väittää, kun lukee hänen kirjaansa ”101 ihmeellistä asiaa Jumalasta”. Marshan pienet tekstit ovat täynnä ihastusta ja luottamusta. Luetellessaan Jumalasta löytämiään ominaisuuksia hän kertoo rakastuneen ihmisen innolla Jumalan rakkaudesta, luotettavuudesta, ihmeellisyydestä, suurista teoista ja turvallisuudesta.
”101 ihmeellistä asiaa Jumalasta” tarjoaa sata ja yksi hieman erimittaista pientä tekstiä suuresta Jumalasta. Kirja sopii sellaisenaan luettavaksi, mutta vielä enemmän siitä saa, jos tekstit annostelee lukemalla joka päivä vain yhden. Näin lukijalle jää enemmän aikaa sulatella lukemaansa ja miettiä, millaisen listan hän itse kirjoittaisi Jumalastaan.