Aviopari Marie ja Pierre Curie sekä Henri Becquerel saivat vuonna 1903 fysiikan Nobel -palkinnon radioaktiivisuuden keksimisestä. Vuonna 1911 Marie Curielle myönnettiin kemian Nobel-palkinto puhtaan radiumin eristämisestä.
Toimittajat, ystävät ja armeijan asiantuntijat nauroivat Orville ja Wilbur Wrightin ajatukselle rakentaa ilmaa raskaampi lentävä kapistus. Jopa poikien oma isä piti ajatusta mielettömänä. ”Aivan hullu ja järjetön tapa haaskata raahaa. Jättäkää lentäminen linnuille”, hän sanoi nuorukaisille.
”Meillä on unelma, emmekä me aio luopua siitä”, pojat vastasivat pilkkaajilleen ja jatkoivat ahertamista ajatellen: ”Me pystymme siihen!” Tuloksena oli rakennelma, jolla 1903 lennettiin maailmanhistorian ensimmäinen ilmaa raskaamman laitteen lento. Lentokone oli keksitty ja veljekset jäivät historiaan sen keksijöinä.
Jos teemme samalla tavalla kuin aina ennenkin, saamme tulokseksi samaa mitä ennenkin. Löytääksemme ja saavuttaaksemme jotain uutta, meidän on uskallettava nähdä näkyjä, unelmoida onnistumisesta ja pitää kiinni tavoitteistamme, sanoivatpa muut mitä tahansa.
Ja jos kaikesta huolimatta epäonnistumme, niin nimittäkäämme sitä vain epäonnistuneeksi kokeiluksi ja käykäämme entistä päättäväisemmin kohti uusia haasteita.