Päiväkodin hoitaja katseli lapsia, jotka olivat syventyneet piirustelemaan. Hän käveli huoneessa lapsen luota toisen luo katsellen syntymässä olevia taideteoksia. Tullessaan pienen piirtämiseensä täysin syventyneen tytön luo hoitaja ei voinut olla kysymättä, mitä tyttö oli piirtämässä?
”Minä piirrän Jumalan kuvan,” tyttö vastasi.
”Mutta kukaan ei taida tietää, miltä Jumala näyttää,” päiväkodin täti sanoi huvittuneena.
Nostamatta katsettaan piirustuksestaan tyttö vastasi tomerasti: ”Hetken päästä he tietävät
----
Millainen Jumala on?
Monet sanovat, että Jumalasta saa sanoa mitä tahansa, kunhan vain on vilpitön uskossaan. ”En minä usko sellaiseen Jumalaan, josta seurakunnassa opetetaan”, he selittävät.
Joillekin toisille Jumala on jotain, sellaista mikä he ovat itse koonneet yhdistelemällä monien uskontojen keskenään erilaisia ja usein myös ristiriitaisia jumalakäsityksiä.
Kokeillaanpa tuollaista Jumalan omiin toiveisiin tuunaamista arkisemmassa yhteydessä:
Entäpä, jos kuvailisit hyvää ystävääsi välillä 140-kiloisena ja 180-senttisenä sumopainijana ja toisessa yhteydessä, kun tilanne tuntuisi sitä vaativan, 50-kiloisena ja 160-senttisenä voimistelijana? Pystyisikö kukaan selityksistäsi päättelemään, millainen ystäväsi todella on? Olisitko asiasta loppujen lopuksi enää itsekään aivan varma?
Jumala ei muutu, vaikka me piirrämme hänestä karikatyyreja tai rakentelemme ihan ikioman pehmojumalamme. Vahinko on meidän. Tunnistamattomaksi tuunaamamme Jumalan löytäminen ja kohtaaminen on yhtä vaikeaa kuin jos etsisimme lentokentän tuloaulasta aivan väärillä tuntomerkeillä ystäväämme, jota emme ole koskaan aiemmin tavanneet.
Siksi kannnattaa tutustua Jumalaan Raamatun avulla sekä lukemalla kirjoja, joissa hyvin perustellen ja tosiasioitten pohjalta kerrotaan, miksi Jumalan olemassaoloon ja kaikkivaltiuteen uskominen on ainoa järkevä vaihtoehto. löydät erään sellaisen ja monella tavalla erinomaisen kirjan. Kannattaa käydä katsomassa ja lukemassa!